Ministar spoljnih poslova Srbije

Dačić: Amerika traži od Prištine hitno ukidanje taksi

  • 25.02.2019. 20:00

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se u Beogradu sa visokim zvaničnicima američkog Savjeta za nacionalnu bezbjednost koji su ponovili stav SAD o potrebi hitnog ukidanja taksa koje je Priština uvela na robu iz centralne Srbije i BiH.

Američki zvaničnici su izrazili snažnu podršku što skorijem nastavku dijaloga Beograda i Prištine radi iznalaženja obostrano prihvatljivog i trajnog rješenja, koje će voditi očuvanju stabilnosti, bezbjednosti i daljem napretku cijelog zapadnog Balkana. 

Dačić je u razgovoru sa glavnim direktorom za evropske poslove Savjeta za nacionalnu bezbjednost pri Bijeloj kući Džonom Eratom i direktorom za evropske poslove tog tijela Vilijamom Bredom Berklijem ponovio spremnost Beograda za nastavak dijaloga sa Prištinom radi pronalaženja trajnog rješenja nakon povlačenja odluke o taksama, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije. 

On je podsjetio da su Srbija i SAD prošle godine nizom manifestacija obilježile 100 godina savezništva u Prvom svjetskom ratu i vijek od podizanja srpske zastave na Bijeloj kući. 

Tokom susreta izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog unapređenja bilateralnih odnosa koji imaju bogatu istoriju. 

Erat i Berkli borave u dvodnevnoj posjeti Beogradu.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.