Ministar spoljnih poslova Srbije

Dačić: Beograd ima veće šanse nego drugi da postane nestalna članica SB UN

  • Izvor: SRNA
  • 25.04.2024. 10:06

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Beograd ima veće šanse da postane nestalna članica Savjeta bezbjednosti UN nego protivkandidati.

"Još je rano govoriti o tome, ali u svakom slučaju mi imamo veliki broj prijatelja u UN i siguran sam da ćemo proći ukoliko se kandidujemo", naveo je Dačić za "Kosovo onlajn".

Dačić, koji je i vršilac dužnosti premijera Srbije, istakao je da bi Srbiji svakako značilo kada bi bila izabrana za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti UN, jer bi se time ojačala njena međunarodna pozicija.

Prema dugoročnom planu koji je, napravljen prije više godina, bilo je predviđeno, kaže Dačić, da se Srbija kandiduje u sljedećoj dekadi, ali situacija može da se promijeni.

On je podsjetio da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ranije rekao da će Srbija sačekati prvo vidi šta će se dešavati sa nelegalnom rezolucijom o Srebrenici.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.