Ministar spoljnih poslova Srbije

Dačić i Godfri razočarani odlukom Prištine

  • 01.06.2020. 17:20

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da su odluke Prištine u vezi sa takozvanim recipročnim mjerama na uvoz robe iz centralne Srbije štetne i da otežavaju nastavak dijaloga.

Dačić je na sastanku sa ambasadorom SAD u Beogradu Entonijem Godfrijem podsjetio da je i specijalni izaslanik američkog predsjednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel ranije pozvao samoproglašeno Kosovo da ukine jednostrano nametnute takse i recipročne mjere.

Šef srpske diplomatije izrazio je razočaranost posljednjim potezima Prištine u vezi sa uvozom srpske robe i uslovima koje s tim u vezi postavlja, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Godfri je istakao da dijeli razočarenje u vezi sa ovim potezom Prištine, te je izrazio nadu da će uskoro doći do ukidanja svih restrikcija i nastavka dijaloga.

Govoreći o odnosima u regionu, Godfrdi je rekao da vjeruje da će Srbija i Crna Gora dijalogom doći do rješenja svih pitanja, "uključujući i pitanje punog otvaranja granica za sve građane".

Tokom razgovora Dačića i Godfrija izražena je obostrana spremnost za nastavak saradnje u oblastima od zajedničkog interesa s ciljem osnaživanja odnosa dvije zemlje nakon stavljanja pod kontrolu globalne pandemije virusa korona.

Odlazeća vlada u Prištini je u subotu uveče, 30. maja, uvela dodatne trgovinske mjere Srbiji, zabranivši upotrebu dokumenata za poljoprivredne i industrijske proizvode na kojima ne piše "Republika Kosovo".

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program