Ministar spoljnih poslova

Dačić: Ja sam za smrtnu kaznu, ali je teško do toga doći

  • Izvor: Nova.rs
  • 08.04.2024. 10:01

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je kako bi referendum o vraćanju smrtne kazne u Srbiji "možda i prošao", ali smatra kako je za to potrebno pokrenuti promjene Ustava, piše Nova.

„Ja jesam zaista za smrtnu kaznu, ali mislim da je teško do toga doći. Jedino ukoliko idemo na promjenu Ustava... Je li to realno ili ne, za to je potrebna promjena Ustava“, kazao je Dačić, komentarišući prijedlog predsjednika Aleksandra Vučića o uvođenju smrtne kazne za najteža krivična djela.

Govoreći o osumnjičenicima za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, istaknuo je da "takvim monstrumima i zločincima neto treba presuditi".

„Mislim da bi ih obični ljudi golim rukama zadavili. Ovdje je sad pitanje, ako hoćemo ići na smrtnu kaznu, prvo moramo poći od Ustava, promijeniti Ustav. Da bi se promijenio Ustav, zna se kako se to radi“, naveo je. 

Podsjetio je kako je posljednja smrtna kazna u Srbiji izvršena 1992. godine.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:10 Еmisija: Priča se (R)

    '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

  • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:35 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.

  • 23:30 Noćni program

    Noćni program