Sastnaak

Dačić se sastao sa Lavrovim: Očuvanje prijateljskih odnosa vitalni nacionalni interes

  • Izvor: RT Balkan
  • 21.03.2024. 13:15

Želimo da dalje razvijamo naše bilateralne odnose s Rusijom, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić nakon sastanka sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovim.

On je u izjavi za Tanjug rekao da su na sastanku razgovarali o razvoju bilateralne saradnje, snabdjevanju gasom, spoljno-trgovinskoj razmjeni koja je zbog sankcija opala za 20-ak odsto u odnosu na pretprošlu godinu, prenosi RT Balkan.

"Zahvalio sam još jednom Rusiji na čvrstom i principijelnom stavu o Kosovu i Metohiji. Za nas je to od vitalnog značaja, da znamo sa u Savjetu bezbjednosti imamo jedna siguran glas koji će uvijek biti protiv nezavisnosti Kosova i Metohije", rekao je Dačić.

On je istakao da je za Srbiju očuvanje prijateljskih odnosa sa Rusijom i Kinom vitalni nacionalni i državni interes i naveo da je poznat i stav Srbije po pitanju sukoba u Ukrajini.

Dodik čestitao rođendan Lavrovu: Zahvalnost za neprestano prijateljsko raspoloženje

Dodik čestitao rođendan Lavrovu: Zahvalnost za neprestano prijateljsko raspoloženje

Govoreći o mogućnosti da u Savjetu bezbjednosti bude održana sjednica posvećena 25. godišnjici NATO agresije na SR Jugoslaviju, koju je inicirala Rusija, Dačić je rekao da će se vidjeti da li će ona biti održana.

"Zapad bi želio da te sjednice uopšte ne bude. Ja ću učestvovati ako je bude. Lavrov mi je rekao da postoji dogovor između pet stalnih članica da ne osporavaju jedna drugoj kada neko traži sjednicu i da je to tako u posljednjih pet godina i da se to nikad nije desilo. Ali mi imamo najave od Zapada da ne dolazimo džabe", ističe Dačić. 

On je istakao i da je želja Srbije da sačuva "naše prijatelje i naša prijateljstva kako bi nam pomogli u zaštiti naših najsvetijih interesa, a to su interesi države Srbije na KiM".


(Foto: Ministarstvo spoljni poslova Srbije)

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?