Dačić: Spremni smo da nastavimo saradnju sa SNS i sa Vučićem

  • Izvor: Tanjug
  • 04.03.2024. 12:52

Nosilac liste "Ivica Dačić - premijer Srbije", Ivica Dačić, izjavio je danas da je ta lista spremna za nastavak saradnje sa Srpskom naprednom strankom i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i da će u narednim nedjeljama uslijediti konstituisanje svih državnih organa.

- Postoji spremnost, raspoloženje i riješenost da se napravi ta zajednička koaliciona lista, ali izbori još nisu raspisani, tako da u ovom trenutku, to je naša zajednička ideja sa Srpskom naprednom strankom - rekao je Dačić novinarima poslije razgovora kod predsjednika Vučića u okviru konsultacija o mandataru za sastav nove vlade.

Objasnio je da su to koalicione izborne liste kao i da svaka stranka zadržava svoj politički identitet sa idejom stvaranja, prema riječima Dačića, šireg fronta pokreta u narednom periodu.

- Razgovor koji potvrđuje ono što smo prethodnih mjeseci govorili, a to je da smo obostrano zainteresovani za dalji nastavak naše saradnje i da ćemo učestvovati u formiranju parlamentarne većine - rekao je Dačić.

Na pitanje novinara da li su predložili kandidata za mandatara, Dačić je rekao da nisu i dodao je da će kandidata za mandatara predložiti stranka koja je dobila najveći broj glasova.

- Mi smo već više puta govorili, a i danas ponovili da smo ponosni na sve dobre rezultate koje smo zajedno ostvarili od 2012. godine i da smatramo da je za razvoj i budućnost Srbije od vitalnog značaja da sačuvamo političku stabilnost, jer je to preduslov za odbranu državnog nacionalnog interesa, ali i da ostvarimo ciljeve razvoja - rekao je Dačić.

Dačić je naveo da ih je predsednik upoznao sa aktuelnom političkom situacijom, ali i spoljnopolitičkim aspektima, pritiscima na Srbiju, ekonomskim pitanjima i pitanjima daljeg razvoja.

Vučić će kasnije danas održati konsultacije sa predstavnicima liste okupljene oko Srpske napredne stranke.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.