Дачић: Спремни смо да наставимо сарадњу са СНС и са Вучићем

  • Извор: Танјуг
  • 04.03.2024. 12:52

Носилац листе "Ивица Дачић - премијер Србије", Ивица Дачић, изјавио је данас да је та листа спремна за наставак сарадње са Српском напредном странком и предсједником Србије Александром Вучићем, као и да ће у наредним недјељама услиједити конституисање свих државних органа.

- Постоји спремност, расположење и ријешеност да се направи та заједничка коалициона листа, али избори још нису расписани, тако да у овом тренутку, то је наша заједничка идеја са Српском напредном странком - рекао је Дачић новинарима послије разговора код предсједника Вучића у оквиру консултација о мандатару за састав нове владе.

Објаснио је да су то коалиционе изборне листе као и да свака странка задржава свој политички идентитет са идејом стварања, према ријечима Дачића, ширег фронта покрета у наредном периоду.

- Разговор који потврђује оно што смо претходних мјесеци говорили, а то је да смо обострано заинтересовани за даљи наставак наше сарадње и да ћемо учествовати у формирању парламентарне већине - рекао је Дачић.

На питање новинара да ли су предложили кандидата за мандатара, Дачић је рекао да нису и додао је да ће кандидата за мандатара предложити странка која је добила највећи број гласова.

- Ми смо већ више пута говорили, а и данас поновили да смо поносни на све добре резултате које смо заједно остварили од 2012. године и да сматрамо да је за развој и будућност Србије од виталног значаја да сачувамо политичку стабилност, јер је то предуслов за одбрану државног националног интереса, али и да остваримо циљеве развоја - рекао је Дачић.

Дачић је навео да их је председник упознао са актуелном политичком ситуацијом, али и спољнополитичким аспектима, притисцима на Србију, економским питањима и питањима даљег развоја.

Вучић ће касније данас одржати консултације са представницима листе окупљене око Српске напредне странке.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм