Putni pravac slobodan za saobraćaj

Deblokiran i administrativni prelaz Brnjak (VIDEO)

  • Izvor: SRNA
  • 02.10.2021. 16:47

Specijalna jedinica ROSU povukla se i sa administrativnog prelaza Brnjak, čime je putni pravac Zubin Potok-Novi Pazar slobodan za saobraćaj.

Tokom povlačenja ROSU jedinice oko 15.45 časova, Srbi su uz put skandirali "Srbija, Srbija".

Kontrolu na prelazu preuzeli su pripadnici KFOR-a kao što su to nešto prije 15.00 časova učinili i na administrativnom prelazu Jarinje, na putu Leposavić-Raška.

Svi putni pravci na sjeveru Kosova su prohodni i saobraćaj se normalno odvija, rečeno je Srni u Kosovskoj policijskoj službi.

Iz policije ističu da je situacija mirna i da tokom deblokade administrativnih prelaza nije bilo incidenata, izuzev sitnijih provokacija.

Srbi sa Kosova i Metohije su od 20. septembra bili na administrativnim prelazima, nakon što je Priština zabranila ulazak u pokrajinu automobilima sa srpskim registarskim tablicama i poslala specijalce ROSU na Jarinje i Brnjak.

Akcija deblokade putnih pravaca i administrativnih prelaza u skladu sa dogovorom koji su postigle delegacije Beograda i Prištine prije dva dana u Briselu morala je biti završena danas do 16.00 časova, a kontrolu i nadzor nad prelazima Jarinje i Brnjak preuzeo je KFOR.

Prema dogovoru, KFOR će na prelazima ostati u narednih 15 dana.

Od utorka, 5. oktobra će u primjeni biti drugi dio dogovora o registarskim oznakama kojim je predviđeno da se prelijepe stikeri preko oznaka Srbije i "RKS".

Ovaj režim nalepnica primjenjivaće se kao privremena mjera, a trajno rješenje bi u narednih šest mjeseci trebalo da pronađe radna grupa, čiji će prvi sastanak biti održan 21. oktobra u Briselu.

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.