Putni pravac slobodan za saobraćaj

Deblokiran i administrativni prelaz Brnjak (VIDEO)

  • Извор: СРНА
  • 02.10.2021. 16:47

Specijalna jedinica ROSU povukla se i sa administrativnog prelaza Brnjak, čime je putni pravac Zubin Potok-Novi Pazar slobodan za saobraćaj.

Tokom povlačenja ROSU jedinice oko 15.45 časova, Srbi su uz put skandirali "Srbija, Srbija".

Kontrolu na prelazu preuzeli su pripadnici KFOR-a kao što su to nešto prije 15.00 časova učinili i na administrativnom prelazu Јarinje, na putu Leposavić-Raška.

Svi putni pravci na sjeveru Kosova su prohodni i saobraćaj se normalno odvija, rečeno je Srni u Kosovskoj policijskoj službi.

Iz policije ističu da je situacija mirna i da tokom deblokade administrativnih prelaza nije bilo incidenata, izuzev sitnijih provokacija.

Srbi sa Kosova i Metohije su od 20. septembra bili na administrativnim prelazima, nakon što je Priština zabranila ulazak u pokrajinu automobilima sa srpskim registarskim tablicama i poslala specijalce ROSU na Јarinje i Brnjak.

Akcija deblokade putnih pravaca i administrativnih prelaza u skladu sa dogovorom koji su postigle delegacije Beograda i Prištine prije dva dana u Briselu morala je biti završena danas do 16.00 časova, a kontrolu i nadzor nad prelazima Јarinje i Brnjak preuzeo je KFOR.

Prema dogovoru, KFOR će na prelazima ostati u narednih 15 dana.

Od utorka, 5. oktobra će u primjeni biti drugi dio dogovora o registarskim oznakama kojim je predviđeno da se prelijepe stikeri preko oznaka Srbije i "RKS".

Ovaj režim nalepnica primjenjivaće se kao privremena mjera, a trajno rješenje bi u narednih šest mjeseci trebalo da pronađe radna grupa, čiji će prvi sastanak biti održan 21. oktobra u Briselu.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм