Određen im pritvor

Dvije osobe uhapšene poslije upada ROSU u srpske kuće na KiM

  • Извор: Телеграф
  • 16.03.2022. 14:40

Dvije osobe su uhapšene u akciji policije i tužilaštva u Štrpcu na Kosovu i Metohiji, a po odluci tužioca određen im je pritvor od 48 sati.

Uhapšeni su carinik N.G. i predsjednik UO "Ski centar Brezovica" S.I. koji su osumnjičeni za krivično djelo primanje mita, javio je RTS pošto su pripadnici kosovske policije ROSU, rano jutros upali u više srpskih kuća u Štrpcu, Sevcu i Brezovici, kao i u zgradu Privremenog organa opštine Štrpce.

- Šod izgovorom nastavka nekakve akcije pod nazivom "Brezovica", oko 15 pripadnika ROSU, dugim cijevima uperenim u starce i žene pretresali su srpske kuće, uznemiravali meštane, blokirali rad opštine i vozilima ometali funkcionisanje normalnog života - naveo je Petković.

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu najavljuje da će protiv uhapšenih podnijeti zahtjev za određivanje pritvora osnovnom sudu u Uroševcu.

Iz tužilaštva u Uroševcu navode da se sumnja da su navodno počinjena krivična djela zloupotrebe službenog položaja, uzimanje i davanje mita, prenosi RTS.

U prethodnoj akciji 3. marta, istog naziva "Brezovica", uhapšeno je sedmoro osumnjičenih. Među njma tri bivša službenika Ministarstva životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture i četiri vlasnika privatnih preduzeća.

U prvoj akciji poznatoj kao "Brezovica", u decembru prošle godine, uhapšeno je 10 osoba, među kojima je i bivši predsjednik opštine Štrpce Bratislav Nikolić.

Тагови:
  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)