Digitalni zeleni sertifikati od srijede na šalterima pošta

  • 31.05.2021. 17:19

BEOGRAD - Građani Srbije će digitalni zeleni sertifikat o vakcinaciji, rezultatima testiranja ili oporavku od virusa korona, od danas moći da dobiju u pošti na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, dok će od srijede, 2. juna, sertifikat moći da dobiju na šalterima još 200 pošta širom zemlje.

Za dobijanje sertifikata potreban je važeći pasoš, a cijeli proces - od podnošenja zahtjeva do izdavanja dokumenta, traje svega nekoliko minuta i besplatan je za građane, saopšteno je iz Javnog preduzeća "Pošte Srbije".

Vršilac dužnosti direktora "Pošta Srbije" Zoran Đorđević rekao je da to preduzeće, uz veliku podršku predsjednika Vlade Srbije Ane Brnabić, intenzivno sarađuje sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu na razvoju novih digitalnih servisa sa ciljem da zauzme lidersku poziciju u regionu.

Digitalni zeleni sertifikat je potvrda o izvršenoj vakcinaciji protiv kovida 19, rezultatima testiranja i oporavku od bolesti kovid 19.

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

    '''Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

  • 21:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:45 Serija: Red Rok (12+)

    ''''Red Rok' je irska kriminalistička serija u režiji Petera MkKena koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rok u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.