Tanja Ilić

Ispovijest unuke mučki prebijene bake na Kosovu: Krv joj išla iz očiju koliko su je tukli

  • Izvor: Telegraf
  • 29.08.2022. 22:25

Srpska starica Božana R. (84), koja je brutalno pretučena u svojoj kući u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici u noći između četvrtka i petka, žrtva je nasilnika i kriminalaca, ali i atmosfere nasilja koju Priština stvara proteklih nedjelja, saopšteno je danas iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Za Telegraf.rs Tanja Ilić, unuka krvnički pretučene bake otkriva u kakvom je baka sada stanju i šta kažu ljekari, pod čijim je konstantnim nadzorom.

- Ona je u šoku, ali svi je nazivaju junjakinom, jer je nakon svega uspjela da se izbori i ostane stabilna. Svega se sjeća, i uvijek kada počne da priča, krenu joj suze. Inače, ona je na intenzivnoj njezi, za nekoliko dana će biti prebačena na odjeljenje. Oko nje su ljekari, 24/7 motre na nju. Masnice su joj sada žute, povlače se polako. Odradili su joj kompletan pregled, nema preloma, pritisak joj je dobar, kao i šećer za divno čudo. Mučno mi je da je pogledam, jer mi je žao, i zjenice joj ne vidim od otoka. Oni su nju toliko tukli, da je njoj krv izlazila iz očiju - kaže unuka.

Ovu hrabru baku život nije mazio. Naime, izgubila je dvoje djece, ali je opet ostala jaka zbog porodice.

- Baka je stalno uz nas, ona je ostala tamo, a mi smo došli zbog školovanja u Beograd. Htjeli smo i nju da dovedemo, ali nije željela. Tamo hoće da bude i mi smo saglasni sa njenom odlukom - priča mlada djevojka.

Nakon incidenta, u kuću niko više nije ušao

- Policija traga da nađe bilo šta da saznamo ko je počinio ovo gnusno djelo. Da budem iskrena, ja ni ne smijem da uđem u kuću, plašim se. Znam da je sve ostavljeno kako je i bilo nakon incidenta, sve je razbacano - kaže unuka i dodaje da ovo nije prvi slučaj, ali da se nada da se neće ponoviti.

(Izvor: Telegraf)

Tagovi:
  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.