Tanja Ilić

Ispovijest unuke mučki prebijene bake na Kosovu: Krv joj išla iz očiju koliko su je tukli

  • Извор: Телеграф
  • 29.08.2022. 22:25

Srpska starica Božana R. (84), koja je brutalno pretučena u svojoj kući u sjevernoj Кosovskoj Mitrovici u noći između četvrtka i petka, žrtva je nasilnika i kriminalaca, ali i atmosfere nasilja koju Priština stvara proteklih nedjelja, saopšteno je danas iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Za Telegraf.rs Tanja Ilić, unuka krvnički pretučene bake otkriva u kakvom je baka sada stanju i šta kažu ljekari, pod čijim je konstantnim nadzorom.

- Ona je u šoku, ali svi je nazivaju junjakinom, jer je nakon svega uspjela da se izbori i ostane stabilna. Svega se sjeća, i uvijek kada počne da priča, krenu joj suze. Inače, ona je na intenzivnoj njezi, za nekoliko dana će biti prebačena na odjeljenje. Oko nje su ljekari, 24/7 motre na nju. Masnice su joj sada žute, povlače se polako. Odradili su joj kompletan pregled, nema preloma, pritisak joj je dobar, kao i šećer za divno čudo. Mučno mi je da je pogledam, jer mi je žao, i zjenice joj ne vidim od otoka. Oni su nju toliko tukli, da je njoj krv izlazila iz očiju - kaže unuka.

Ovu hrabru baku život nije mazio. Naime, izgubila je dvoje djece, ali je opet ostala jaka zbog porodice.

- Baka je stalno uz nas, ona je ostala tamo, a mi smo došli zbog školovanja u Beograd. Htjeli smo i nju da dovedemo, ali nije željela. Tamo hoće da bude i mi smo saglasni sa njenom odlukom - priča mlada djevojka.

Nakon incidenta, u kuću niko više nije ušao

- Policija traga da nađe bilo šta da saznamo ko je počinio ovo gnusno djelo. Da budem iskrena, ja ni ne smijem da uđem u kuću, plašim se. Znam da je sve ostavljeno kako je i bilo nakon incidenta, sve je razbacano - kaže unuka i dodaje da ovo nije prvi slučaj, ali da se nada da se neće ponoviti.

(Izvor: Telegraf)

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.