Pregledan video materijal

Istraga o ubistvu srpske pjevačice: Zoran i Jana na snimcima sa nasipa?

  • 07.03.2019. 11:12

Na video-zapisu druge kamere sa porodične kuće Jahović na nasipu Crvenka u Borči gdje je ubijena pjevačica Jelena Marjanović, vide se muškarac i dijete kako hodaju bedemom. 

Snimak je do sada bio nedostupan za javnost, a vještak nije bio izričit mada je najvjerovatnije riječ o Zoranu Marjanoviću i maloj Jani. To ide u prilog odbrani optuženog Marjanovića, jer on u svom iskazu navodi da se nije odvajao od djeteta, da je tražio nestalu suprugu Jelenu, kao i da on nije taj koji je počinio monstruozno ubistvo.

Po nalogu Apelacionog suda, koji je vratio optužnicu na doradu, obavljeno je dodatno prostorno-vremensko vještačenje koje je obavio isti vještak. Nedoumice su i dalje, međutim, ostale.

"Posebno je problematičan dio vještačenja koji se tiče telefona bicikliste Milana Radića", navode Nopvosti saznanja od izvora bliskog tužilaštvu. 

"Nejasno je da li je on mogao da uoči Zorana i Jelenu na nasipu, jer se sada njegova izjava kosi sa vremenom u kom je bio na nasipu. Nije jasno ni da li ih je video odvojeno ili zajedno. I dalje je nejasno i da li je Zoran Marjanović u kritično vrijeme, kada je, prema mišljenju tužilaštva počinjen zločin, isključio telefon ili nije", navodi list.

U nalazu koji je MTS dostavio navodi se da je aparat bio u "specifičnom modu", dok se u nalazu vještaka navodi da je bio ugašen.

"Vještačenje je dosta nejasno i kontradiktorno", kaže advokat Stefan Jokić, jedan od branilaca Zorana Marjanovića.

"Ne daje odgovore na ključna pitanja, a kosi se sa nalazima nadležnih organa kakav je MTS ili izjavama svjedoka", navodi Jokić.

Dosta toga nije tačno i zatražićemo supervještačenja ili mišljenja drugih stručnjaka. U ovom trenutku privodi se kraju i vještačenje na Biološkom fakultetu u Beogradu. Riječ je o mrlji krvi sa zadnjeg sjedišta "mercedesa" koji je vozila Jelena.
 

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program