Osnivač Fondacije "Pronađi me"

Jurić: Uključiti region u sistem "Pronađi me", prvo uvezivanje sa Srpskom

  • Izvor: RTRS
  • 31.03.2024. 09:30

Osnivač Fondacije "Pronađi me" Igor Jurić rekao je da će slučaj nestale djevojčice Danke Ilić u Banjskoj Poljani kod Bora promijeniti istoriju potrage za nestalom djecom jer je prvi put u Srbiji pokrenut sistem "Pronađi me", izrazivši nadu da će djevojčica biti pronađena.

Jurić je rekao da je potrebno uvezivanje regiona u sistem "Pronađi me", kako bi on bio upotpunjen i kako bi sve zemlje reagovale odmah po nestanku djeteta.

- Kada neko dijete nestane u Srbiji, a vi u Republici Srpskoj ne reagujete odmah kao mi i obrnuto, nećemo imati dovoljno uspjeha. Zato sam insistirao na uvezivanju čitavog regiona. Prvo uvezivanje biće između Srbije i Republike Srpske, odnosno BiH - rekao je on.

Еvo šta je majka nestale Danke radila ispred kuće sa policajcima

Еvo šta je majka nestale Danke radila ispred kuće sa policajcima

Jurić je rekao da nema novih saznanja o nestaloj djevojčici, ali da MUP Srbije intenzivno radi na operativnom polju i da je istraga u ovoj fazi usmjerena na bližu familiju i prijatelje.

On je podsjetio da za djevojčicom traga više od 600 pripadnika MUP-a.

Podsjećamo, dvogodišnja Danka Ilić u utorak je nestala u Banjskom polju kod Bora. Pripadnici MUP-a, tokom potrage koja je ušla u šesti dan, pretražuju dio Brestovačke reke.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: