Оснивач Фондације "Пронађи ме"

Јурић: Укључити регион у систем "Пронађи ме", прво увезивање са Српском

  • Извор: РТРС
  • 31.03.2024. 09:30

Оснивач Фондације "Пронађи ме" Игор Јурић рекао је да ће случај нестале дјевојчице Данке Илић у Бањској Пољани код Бора промијенити историју потраге за несталом дјецом јер је први пут у Србији покренут систем "Пронађи ме", изразивши наду да ће дјевојчица бити пронађена.

Јурић је рекао да је потребно увезивање региона у систем "Пронађи ме", како би он био употпуњен и како би све земље реаговале одмах по нестанку дјетета.

- Када неко дијете нестане у Србији, а ви у Републици Српској не реагујете одмах као ми и обрнуто, нећемо имати довољно успјеха. Зато сам инсистирао на увезивању читавог региона. Прво увезивање биће између Србије и Републике Српске, односно БиХ - рекао је он.

Ево шта је мајка нестале Данке радила испред куће са полицајцима

Ево шта је мајка нестале Данке радила испред куће са полицајцима

Јурић је рекао да нема нових сазнања о несталој дјевојчици, али да МУП Србије интензивно ради на оперативном пољу и да је истрага у овој фази усмјерена на ближу фамилију и пријатеље.

Он је подсјетио да за дјевојчицом трага више од 600 припадника МУП-а.

Подсјећамо, двогодишња Данка Илић у уторак је нестала у Бањском пољу код Бора. Припадници МУП-а, током потраге која је ушла у шести дан, претражују дио Брестовачке реке.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: