Hašim Tači

Kosovo ni pod kojim uslovima neće rizikovati prijateljstvo sa Amerikom

  • 28.02.2019. 08:05

Predsjednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači saopštio je sinoć da je visokim američkim zvaničnicima pružio uvjeravanja da Kosovo ni pod kojim uslovima neće rizikovati odnose i prijateljstvo sa SAD.

"Državne institucije moraju brzo preduzeti konkretne mjere u skladu s prijateljskim savjetima SAD-a. Te odluke trebalo bi da budu u funkciji održavanja i jačanja strateške saradnje sa SAD i naše državne obaveze za dijalog i mirovni sporazum", rekao je Tači poslije sastanak sa visokim predstavnicima Savjeta za nacionalnu bezbjednost SAD Džonom Eratom i Bredom Berklijem, saopšteno je iz kosovskog predsjedništva, a presnosi Gazeta ekspres.

Kako se navodi u saopštenju, Erat i Berkli "ponovili su jasan stav američke administracije da bi porez trebalo da bude suspendovan kako bi se nastavio dijalog i nastojanja za postizanje sveobuhvatnog sporazuma između Kosova i Srbije".

Na sastanku sa američkom delegacijom bio je i premijer privremenih institucija Ramuš Haradinaj.

Kako je saopšteno, Tači i Haradinaj su sa visokim američkim zvaničnicima razgovarali o odnosima između Kosova i SAD, političkoj situaciji na Kosovu i u regionu, kao i o dijalogu između Beograda i Prištine.

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda. Priča prati stjuarte, stjuardese, mehaničare i pilota imaginarne aviokompanije.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?