Marko Đurić

Kosovski specijalci se povukli, Srbija dobila izvinjenje VIDEO

  • 29.09.2018. 15:41

Pripadnici kosovskih specijalnih snaga ROSU su se povukli i Srbija je dobila izvinjenje nekih zapadnih ambasara, rekao je direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić, prenosi RTS.

Prethodno je Đurić rekao da se nekoliko desetina pripadnika kosovskih specijalnih snaga ROSU i dalje se nalazi oko jezera Gazivode iako je prethodno bilo rečeno da su se oni odatle povukli. Četiri radnika zadržani u objektu Centra za sport i ekologiju.

Pripadnici ROSU i dalje na Gazivodama. Četiri radnika zadržani u objektu Centra za sport i ekologiju, kaže direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić.

"Uhapšeni su Nemanja Milovanović, Miloš Milić, radnici Centra za ekologiju i sport, kao i građevinski radnici Nikola Jurović i Nenad Galjak i oni su zadržani u tom objektu", rekao je Ðurić na drugoj vanrednoj konferenciji za novinare.

Pripadnici ROSU jutros su ušli u Centar za ekologiju i razvoj sporta u tom mjestu, rasporedili se oko vještačkog jezera i hidrocentrale Gazivode kako bi obezbijedili trasu kojom se kretao predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači tokom posjete jezeru.

Predsjednik opštine Zubin Potok Stevan Vulović rekao je ranije da su se pripadnici kosovske policijske službe povukli su se sa jezera Gazivode.

Policija Srbije je u stanju najviše pripravnosti, a Vojska u stanju najviše borbene gotovosti.

Potpredsjednik Srpske liste Igor Simić rekao je za RTS da nasilje ne treba da bude način za rješavanje problema i da Priština ne smije da koristi specijalne jednice na sjeveru Kosova. 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je protest šefu NATO-a Jensu Stoltenbergu.

Tagovi:
  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:00 Keto kuhinjica

    Užine ili kompletni oborci prilagođeni keto ishrani sa niskim udjelom ugljenih hidrata.

  • 11:15 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.