"Prvi pružili otpor globalistima"

Kusturica za ruske medije: Srbi mrze NATO, bombardovanje nikada neće zaboraviti!

  • 22.03.2024. 08:00

Prošlo je 25 godina od kada je NATO bombardovao teritoriju bivše Jugoslavije i od tada Srbi bukvalno mrze Sjevernoatlantsku alijansu, izjavio je srpski reditelj Еmir Kusturica u intervjuu za "Izvestija".

"Naš narod ih mrzi. NATO je za nas počinio zločin koji se ne može da se zaboraviti", kazao je Kusturica.

Prema njegovim riječima, traume od iskušenja koje su doživjeli građani Srbije mogu lakše da se osete ako pokušaju da se shvate razloge onoga što se dogodilo.

"Mislim da je to bio strateški potez. Sovjetski Savez se raspao, a zemlje članice NATO-a su htjele da pokažu Еvropi ko je gazda", dodao je Kusturica.

On je istakao da je vremenom postalo jasno da se Srbija pokazala kao "gazda", jer su prvi pružili otpor globalistima.

Kusturica je ranije objasnio zašto je Putin pobijedio na ruskim predsjedničkim izborima. Prema njegovim riječima, aktuelni ruski lider je bio najbolji kandidat na posljednjim izborima, a glasanje za njega je jedina ispravna odluka građana, budući da se NATO sve više približava granicama Ruske Federacije.

"U trenutku kada se zapadne elite ponašaju kao da mir ne postoji kao mogućnost okončanja rata, kada se NATO približava granicama Rusije, Vladimir Vladimirovič je najbolje i jedino rješenje da zauzme mjesto predsjednika Rusije", kazao je Kusturica.

On je to nazvao važnom pobjedom, koja potvrđuje dosljednost ruske odbrambene politike i ekonomskog rasta uprkos brutalnim sankcijama koje se sprovode protiv Rusije.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.