"Први пружили отпор глобалистима"

Кустурица за руске медије: Срби мрзе НАТО, бомбардовање никада неће заборавити!

  • 22.03.2024. 08:00

Прошло је 25 година од када је НАТО бомбардовао територију бивше Југославије и од тада Срби буквално мрзе Сјеверноатлантску алијансу, изјавио је српски редитељ Емир Кустурица у интервјуу за "Известија".

"Наш народ их мрзи. НАТО је за нас починио злочин који се не може да се заборавити", казао је Кустурица.

Према његовим ријечима, трауме од искушења које су доживјели грађани Србије могу лакше да се осете ако покушају да се схвате разлоге онога што се догодило.

"Мислим да је то био стратешки потез. Совјетски Савез се распао, а земље чланице НАТО-а су хтјеле да покажу Европи ко је газда", додао је Кустурица.

Он је истакао да је временом постало јасно да се Србија показала као "газда", јер су први пружили отпор глобалистима.

Кустурица је раније објаснио зашто је Путин побиједио на руским предсједничким изборима. Према његовим ријечима, актуелни руски лидер је био најбољи кандидат на посљедњим изборима, а гласање за њега је једина исправна одлука грађана, будући да се НАТО све више приближава границама Руске Федерације.

"У тренутку када се западне елите понашају као да мир не постоји као могућност окончања рата, када се НАТО приближава границама Русије, Владимир Владимирович је најбоље и једино рјешење да заузме мјесто предсједника Русије", казао је Кустурица.

Он је то назвао важном побједом, која потврђује досљедност руске одбрамбене политике и економског раста упркос бруталним санкцијама које се спроводе против Русије.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)