General Milorad Stupar

"Laži o SPC šire upravo oni mirotvorci koji su sanitetska vozila koristili protiv Srba"

  • Izvor: SRNA
  • 05.07.2023. 10:35

Lažne tvrdnje britanskog poslanika Ališe Kerns da Srpska pravoslavna crkva na Kosovu i Metohiji švercuje oružje u svojim sanitetskim vozilima potiču upravo od onih "mirotvoraca" koji su u ratovima 90-tih zloupotrebljavali sanitetska vozila protiv Srba i tadašnje JNA, izjavio je danas penzionisani general Milorad Stupar.

"Riječ je o ljudima koji govore šta bi oni radili. Na prostoru bivše SFRJ bio je embargo na naoružavanje, a ja sam imao lična iskustva da su upravo ti 'mirotvorci', na strašne načine, pogotovo korištenjem međunarodnih i sanitetskih vozila, naoružavali i muslimane i Hrvate i Albance", rekao je Stupar, koji je i prvi komandant 72. brigade za specijalne operacije JNA.

Stupar smatra da se na taj način lažima i prevarama želi kriminalizovati srpski narod kako bi albanske jedinice Rosu ostale na sjeveru Kosova i Metohije, gdje im nije mjesto.

"Suština djelovanja u posljednja dva, tri mjeseca je da se stvaraju događaji i uslovi koji pravdaju boravak tih jedinica na sjeveru Kosova", rekao je Stupar za televiziju "Pink".


Kfor: Nema dokaza o švercu oružja u pravoslavne crkve na KiM!

Kfor: Nema dokaza o švercu oružja u pravoslavne crkve na KiM!

General Stupar istakao je da srpska strana poštuje Rezoluciju 1244, a da KFOR nije izvršio povjerene mu zadatke.

"Komandant KFOR-a ima 'carska' ovlaštenja i njegov osnovni zadatak je da napravi miran suživot na prostoru Kosova i Metohije. Njegov prvi korak, koji on nije izvršio, jeste demilitarizacija Kosova i Metohije. I to je ono što je sporno", rekao je Stupar.

Eparhija raško-prizrenska saopštila je da je sa dubokom zabrinutošću primila izjavu britanskog poslanika Ališe Kerns, koja je u Parlamentu direktno optužila Srpsku pravoslavnu crkvu navodeći da britanski pripadnici KFOR-a tvrde da se oružje švercuje preko administrativne linije u pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji kolima hitne pomoći.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:55 Еmisija: Na ivici terena (R)

    ''Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević i u novoj sezoni emisije 'Na ivici terena' upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 13:30 Еmisija: Еnergo klub (R)

    ''Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće?

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.