General Milorad Stupar

"Laži o SPC šire upravo oni mirotvorci koji su sanitetska vozila koristili protiv Srba"

  • Извор: СРНА
  • 05.07.2023. 10:35

Lažne tvrdnje britanskog poslanika Ališe Kerns da Srpska pravoslavna crkva na Kosovu i Metohiji švercuje oružje u svojim sanitetskim vozilima potiču upravo od onih "mirotvoraca" koji su u ratovima 90-tih zloupotrebljavali sanitetska vozila protiv Srba i tadašnje JNA, izjavio je danas penzionisani general Milorad Stupar.

"Riječ je o ljudima koji govore šta bi oni radili. Na prostoru bivše SFRJ bio je embargo na naoružavanje, a ja sam imao lična iskustva da su upravo ti 'mirotvorci', na strašne načine, pogotovo korištenjem međunarodnih i sanitetskih vozila, naoružavali i muslimane i Hrvate i Albance", rekao je Stupar, koji je i prvi komandant 72. brigade za specijalne operacije JNA.

Stupar smatra da se na taj način lažima i prevarama želi kriminalizovati srpski narod kako bi albanske jedinice Rosu ostale na sjeveru Kosova i Metohije, gdje im nije mjesto.

"Suština djelovanja u posljednja dva, tri mjeseca je da se stvaraju događaji i uslovi koji pravdaju boravak tih jedinica na sjeveru Kosova", rekao je Stupar za televiziju "Pink".


Kfor: Nema dokaza o švercu oružja u pravoslavne crkve na KiM!

Kfor: Nema dokaza o švercu oružja u pravoslavne crkve na KiM!

General Stupar istakao je da srpska strana poštuje Rezoluciju 1244, a da KFOR nije izvršio povjerene mu zadatke.

"Komandant KFOR-a ima 'carska' ovlaštenja i njegov osnovni zadatak je da napravi miran suživot na prostoru Kosova i Metohije. Njegov prvi korak, koji on nije izvršio, jeste demilitarizacija Kosova i Metohije. I to je ono što je sporno", rekao je Stupar.

Eparhija raško-prizrenska saopštila je da je sa dubokom zabrinutošću primila izjavu britanskog poslanika Ališe Kerns, koja je u Parlamentu direktno optužila Srpsku pravoslavnu crkvu navodeći da britanski pripadnici KFOR-a tvrde da se oružje švercuje preko administrativne linije u pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji kolima hitne pomoći.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм