Potpredsjednik Vlade Srbije

Mihajlović: EU da reaguje na stvaranje "velike Albanije"

  • 26.11.2018. 17:29

Potpredsjednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocijenila je da je albanski premijer Edi Rama danas u Peći najavio stvaranje "velike Albanije" i istakla da očekuje da tim povodom reaguje EU.

"Očekujem reagovanje Brisela na ovakvo neevropsko ponašanje, jer moramo da znamo da li projekat stvaranja "velike Albanije" na Balkanu ima podršku EU ili ne", istakla je ona.

Mihajlovićeva je navela i da je albanski premijer u Peći, gradu u kome se nalazi prva eparhija srpske crkve koju je osnovao još Sveti Sava, jasno najavio formiranje "velike Albanije", saopšteno je iz njenog kabineta.

"Kada bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Ana Brnabić ili bilo koji član Vlade Srbije ili Republike Srpske, rekao ono što je danas izjavio premijer Albanije Edi Rama, sigurna sam da bi EU i Zapad odmah optužili Srbiju za hegemoniju i stvaranje "velike Srbije"", dodala je ona.

Prema njeni riječima, nije slučajno da se od Rame čuju opravadanja za "trgovinski rat" Prištine protiv Beograda i podrška povećanju taksi prema robi iz centralne Srbije i BiH, dok će roba iz Albanije bez ikakvih taksi da ulazi na samoproglašeno Kosovo.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.