Umro u Minhenu

Mladić otišao u Njemačku da radi, pa iznenada preminuo dvadeset dana pred povratak kući

  • Izvor: Blic
  • 30.11.2021. 17:26

Aleksandar Jovanović (1988) iz sela Strojkovce kod Leskovca iznenada je preminuo u subotu uveče u Minhenu gdje je njegovo srce iznenada prestalo da kuca poslije završene smene na građevini.

Skoro čitavo Strojkovce je u žalosti jer je riječ o mladiću koga su svi obožavali.

To je njegov prvi odlazak na tromjesečni rad u Njemačkoj i prema riječima njegovih najbližih, radio je na relaciji Auzburg-Minhen. U Srbiji je bio nezaposlen.

– Nestala je jedna dobra duša, jedan vrijedan čovjek koga je čitavo selo voljelo, jedan, slobodno mogu reći – boem, s obzirom da je bio rado viđen u svakom društvu, umio je da se druži i posljednji dinar bi dao da bi nekome pomogao – priča za JuGmediu njegov najbolji drug, vršnjak i pobratim Marko Masi.

Masi je bio taj kome je pripala obaveza da saopšti tragičnu vijest, sada već skrhanoj, majci pokojnog mladića, prenosi Blic.

– U subotu sam bio kum u nedjelju u rano jutro mi je stigla tužna vijest. Uzdrmao mi se čitav svijet. On mi je bio najbolji drug i mnogo odavna smo se dogovorili da ću mu biti pobratim kada se bude ženio. Njegovi roditelji su u šoku i nisu u stanju da govore – objašnjava.

On je bio i posljednji koji se čuo sa Aleksandrom.

– Čuli smo se u petak veče. Loše mu je zvučao glas. Pitao sam ga da li je sve u redu, a on mi je odgovorio da jeste i da mu je samo dosadno – prisjeća se.

Aleksandar je po obrazovanju bio konobar. Radio bi po tri mjeseca u Crnoj Gori, pa bi u Leskovcu radio kao roštiljdžija, a kada bi ponestalo posla radio je bukvalno sve, najviše sa ogrevnim drvom.

Na nekoliko stranica koje su oformili Strojkovčani ispjevana mu je i objavljena pjesma, nižu se izlivi tuge, bola i saučešća za prerano nestalim Strojkovčaninom.

Marko Masi kaže da se očekuje da sutra stigne u selo kovčeg sa posmrtnim ostacima i da se vlasnik gradilišta iz Njemačke ponudio da pomogne u troškovima transporta, inače, veoma skupim.

– Zvao je majku i žalio za njim, govoreći da je moj pobratim bio jedan od najboljih radnika na gradilištu – dodaje Masi.

Pokojni mladić je planirao da se u Srbiju vrati 23. decembra, a da sa društvom i svojim pobratimom proslavi Novu godinu i svoj rođendan – 3. januar. Ipak, nije se dalo.

Iza Alekesandra Jovanovića ostalai su njegovi još mladi roditelji, stariji brat i bratanac. 


(Foto: Privatna arhiva)


Tagovi:
  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program