Poslanik u Skupštini Srbije

Nestorović: Rezolucija o Srebrenici opominje Srbe da raskrste sa zapadom

  • Izvor: SRNA
  • 15.04.2024. 18:41

Poslanik u Skupštini Srbije Branimir Nestorović ocijenio je da rezolucija o Srebrenici čije se usvajanje priprema u Generalnoj skupštini UN pokazuje da Srbija i srpski narod treba da se raziđu sa Zapadom i budućnost grade na drugoj strani.

Govoreći o mogućim efektima rezolucije o Srebrenici, Nestorović je poručio da Srbiju i Srbe ta rezolucija, ukoliko bude usvojena, ne obavezuje baš nimalo, osim što ih opominje da imaju ozbiljne neprijatelje - Francuze, Nijemce, Amerikance i ostale zapadne zemlje.

"Nadam se da će ta rezolucija proizvesti efekte da se manemo više Zapada, budalaština i gubljenja vremena sa ЕU i drugim neprijateljima i konačno krenemo svojim putem, jer imamo potencijal i podršku supersila Kine i Rusije", rekao je Srni Nestorović, osnivač pokreta "Mi–snaga naroda".

Dodik: Nakon akta o Srebrenici u UN Srpska će projicirati mjere usmjerene ka njenoj samostalnosti

Dodik: Nakon akta o Srebrenici u UN Srpska će projicirati mjere usmjerene ka njenoj samostalnosti

On smatra da priprema rezolucije u Generalnoj skupštini UN i niz drugih događaja pokazuju da Srbija treba da tretira kao neprijateljske zemlje čiji čelnici kreiraju takve poteze, te podsjetio da je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da više neće da koristi termin prijateljske nego partnerske zemlje.

Nestorović je izrazio uvjerenje da su sve rezolucije i pritisci beznačajni ako Srbija i Srbi promijene svoj pravac i odluče šta žele.

"Imamo podršku dve supersile - Kine i Rusije i prijateljskih zemalja poput Mađarske i Slovačke. Prema tome, šta će nam više taj Zapad? Zube potroših pričajući o tome", rekao je Nestorović.

Bošnjački dio misije BiH pri UN jednostrano je, bez odluke Predsjedništva BiH, uz sponzorstvo dijela zapadnih zemalja, pokrenuo inicijativu za usvajanje nove rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN. Prethodno je prije devet godina Rusija stavila veto u Savjetu bezbjednosti UN na britansku rezoluciju o Srebrenici.

Pratite nas i putem Vibera