Beograd

Očevici haosa u poznatom klubu: Djecu su iznosili na nosilima

  • Izvor: Blic
  • 15.02.2024. 18:19

"Scene su bile jezive, djecu su iznosili na nosilima. Čitav kraj bio je na nogama, sirene hitne pomoći i policije odzvanjale su centrom grada. Djeca su povraćala i ispred kluba. Strašno je to što se dogodilo, naročito u samom centru Beograda"

Ovim riječima prepričavaju sinoćnju dramu uznemireni očevici masovnog trovanja koje se dogodilo u noćnom klubu u centru Beograda, odakle je ukupno, prema posljednjim informacijama, 33 djece dovezeno na VMA zbog trovanja alkoholom, a 12 njih je bilo u najtežem stanju alkoholisanosti. Među njima je bilo mlađih od 15 godina, i to sa čak do 2,8 promila alkohola u krvi.

- Veliki broj djece stajao je ispred kluba, dok su im ekipe Hitne pomoći odvozili drugare na VMA. Koliko znamo, klub se koristi za iznajmljivanje privatnih žurki, navodno je namenjen osobama starijim od 24 godine. Iznenadilo nas je prisustvo toliko maloljetnika na toj proslavi, uprkos tim pravilima. Cijelu noć nismo mogli da spavamo, prvo zbog glasne muzike, a potom i zbog neprestanih sirena Hitne pomoći - pričaju i dalje potreseni sugrađani koji žive u komšiluku kluba.

Karlson šokiran cijenama hrane u Moskvi:

Karlson šokiran cijenama hrane u Moskvi: "Radikalizuje!"

Kako dodaju, jake policijske snage bile su ispred kluba, a sam uviđaj sigurno je trajao više od sat vremena.

Kako dalje navodi, pomenuti klub povremeno organizuje takozvane "all inclusive" žurke, gdje se za ulaznicu, koja košta između 1.500 i 2.000 dinara, nudi neograničena konzumacija pića.

Ova praksa, koja na prvi pogled djeluje kao privlačna ponuda, upravo otvara mogućnost da gosti piju u velikim količinama. U takvom okruženju gdje je pristup alkoholu olakšan, a nadzor minimalan, postavlja se pitanje ko sve snosi odgovornost za bezbjednost posjetilaca, naročito kada su u pitanju maloljetne osobe.

Nadalovi navijači u panici: Rafa otkrio kada donosi odluku

Nadalovi navijači u panici: Rafa otkrio kada donosi odluku

- Nije mi jasno da li su djeca sinoć kupila karte ili je riječ o privatnom okupljanju. Ipak, svjestan sam da se takve žurke organizuju i na ovaj način, što izaziva ozbiljnu zabrinutost. Kakav alkohol mogu da dobiju za tako malo novca? Na drugim mjestima, cijena jednog pića dostiže te sume - ističe sagovornik.

Podsjetimo, prema prvim informacijama 26 dece tokom noći primljeno na toksikologiju VMA zbog alkoholisanog stanja, među njima je njih 12 bilo u teškom alkoholisanom stanju sa do čak 2,8 promila alkohola u krvi, rekao je jutros doktor Hitne pomoći VMA, primarijus dr Ivan Leković. Ono što je posebno šokiralo ljekare, to je da su mnogi imali manje od 15 godina.

Nakon toga pojavila se informacija da su djeca u noćnom klub masovno otrovana špiritusom, i da su ova djeca zbrinuta na VMA zapravo iz tog kluba i dovezena na toksikologiju.

Vjenčanica izazvala buru: Еlegantno ili vulgarno?

Vjenčanica izazvala buru: Еlegantno ili vulgarno?

Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet radi utvrđivanja svih okolnosti slučaja trovanja djece u noćnom klubu. Tokom noći ispred kluba bile su jake policijske snage, kola hitne pomoći i unezverena djeca. Oglasili su se iz kluba, i na Instagram stranici objavili da je klub to veče bio iznajmljen za privatnu proslavu.

Povodom ovog slučaja oglasilo se i Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu koje je naložilo PS Stari grad da im dostavi podroban izvještaj o tome ko je organizovao žurku na kojoj je došlo do trovanja lica, među kojima najveći broj maloljetnih lica.

Blic

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?