Београд

Очевици хаоса у познатом клубу: Дјецу су износили на носилима

  • Извор: Блиц
  • 15.02.2024. 18:19

"Сцене су биле језиве, дјецу су износили на носилима. Читав крај био је на ногама, сирене хитне помоћи и полиције одзвањале су центром града. Дјеца су повраћала и испред клуба. Страшно је то што се догодило, нарочито у самом центру Београда"

Овим ријечима препричавају синоћњу драму узнемирени очевици масовног тровања које се догодило у ноћном клубу у центру Београда, одакле је укупно, према посљедњим информацијама, 33 дјеце довезено на ВМА због тровања алкохолом, а 12 њих је било у најтежем стању алкохолисаности. Међу њима је било млађих од 15 година, и то са чак до 2,8 промила алкохола у крви.

- Велики број дјеце стајао је испред клуба, док су им екипе Хитне помоћи одвозили другаре на ВМА. Колико знамо, клуб се користи за изнајмљивање приватних журки, наводно је намењен особама старијим од 24 године. Изненадило нас је присуство толико малољетника на тој прослави, упркос тим правилима. Цијелу ноћ нисмо могли да спавамо, прво због гласне музике, а потом и због непрестаних сирена Хитне помоћи - причају и даље потресени суграђани који живе у комшилуку клуба.

Карлсон шокиран цијенама хране у Москви:

Карлсон шокиран цијенама хране у Москви: "Радикализује!"

Како додају, јаке полицијске снаге биле су испред клуба, а сам увиђај сигурно је трајао више од сат времена.

Како даље наводи, поменути клуб повремено организује такозване "all inclusive" журке, гдје се за улазницу, која кошта између 1.500 и 2.000 динара, нуди неограничена конзумација пића.

Ова пракса, која на први поглед дјелује као привлачна понуда, управо отвара могућност да гости пију у великим количинама. У таквом окружењу гдје је приступ алкохолу олакшан, а надзор минималан, поставља се питање ко све сноси одговорност за безбједност посјетилаца, нарочито када су у питању малољетне особе.

Надалови навијачи у паници: Рафа открио када доноси одлуку

Надалови навијачи у паници: Рафа открио када доноси одлуку

- Није ми јасно да ли су дјеца синоћ купила карте или је ријеч о приватном окупљању. Ипак, свјестан сам да се такве журке организују и на овај начин, што изазива озбиљну забринутост. Какав алкохол могу да добију за тако мало новца? На другим мјестима, цијена једног пића достиже те суме - истиче саговорник.

Подсјетимо, према првим информацијама 26 деце током ноћи примљено на токсикологију ВМА због алкохолисаног стања, међу њима је њих 12 било у тешком алкохолисаном стању са до чак 2,8 промила алкохола у крви, рекао је јутрос доктор Хитне помоћи ВМА, примаријус др Иван Лековић. Оно што је посебно шокирало љекаре, то је да су многи имали мање од 15 година.

Након тога појавила се информација да су дјеца у ноћном клуб масовно отрована шпиритусом, и да су ова дјеца збринута на ВМА заправо из тог клуба и довезена на токсикологију.

Вјенчаница изазвала буру: Елегантно или вулгарно?

Вјенчаница изазвала буру: Елегантно или вулгарно?

Више јавно тужилаштво у Београду формирало је предмет ради утврђивања свих околности случаја тровања дјеце у ноћном клубу. Током ноћи испред клуба биле су јаке полицијске снаге, кола хитне помоћи и унезверена дјеца. Огласили су се из клуба, и на Инстаграм страници објавили да је клуб то вече био изнајмљен за приватну прославу.

Поводом овог случаја огласило се и Прво основно јавно тужилаштво у Београду које је наложило ПС Стари град да им достави подробан извјештај о томе ко је организовао журку на којој је дошло до тровања лица, међу којима највећи број малољетних лица.

Блиц

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)