Nedžat Ugljanin odbacio

Odbačen zahtjev Srba za smjenu gradonačelnika Kosovske Mitrovice

  • Izvor: SRNA
  • 12.12.2023. 16:19

Predsjednik Skupštine opštine sjeverne Kosovske Mitrovice Nedžat Ugljanin odbacio je zahtjev grupe srpskih građana za smjenu gradonačelnika Еrdena Atića.

Obrazlažući odluku da drugi put odbaci inicijativu za smjenu Atića, Ugljanin je naveo da "zahtjev nije u skladu sa administrativnim uputstvom za smjenu gradonačelnika sa njegove funkcije".

Ugljanin je u četvrtak, 7. decembra, potvrdio medijima da je zahtjev grupe građana podnesen prema administrativnom uputstvu, nakon što je prvobitni zahtjev odbijen, jer nije predat njemu kao predsjedavajućem opštinskog parlamenta.

Devastirana ambulanta u Suvom Dolu

Devastirana ambulanta u Suvom Dolu

Ugljanin je tada naveo da neki uslovi, traženi u novom zahtjevu, nisu ispunjeni, dodajući da će za nekoliko dana odgovoriti na pokretanje peticije za smjenu Atića.

"Uvažen je njihov zahtjev, kako je i sačinjen po administrativnom uputstvu. Imam rok od pet dana i možda ću čak i odbiti ovakvu vrstu zahtjeva jer piše da nisu zadovoljni uslugama koje pruža opština. Taj dio nisu htjeli da uklone", rekao je Ugljanin.

Gradonačelnik sjevernog dijela Kosovske Mitrovice Еrdan Atić izabran je na lokalnim izborima održanim 23. aprila koje su Srbi bojkotovali.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.