Неџат Угљанин одбацио

Одбачен захтјев Срба за смјену градоначелника Косовске Митровице

  • Извор: СРНА
  • 12.12.2023. 16:19

Предсједник Скупштине општине сјеверне Косовске Митровице Неџат Угљанин одбацио је захтјев групе српских грађана за смјену градоначелника Ердена Атића.

Образлажући одлуку да други пут одбаци иницијативу за смјену Атића, Угљанин је навео да "захтјев није у складу са административним упутством за смјену градоначелника са његове функције".

Угљанин је у четвртак, 7. децембра, потврдио медијима да је захтјев групе грађана поднесен према административном упутству, након што је првобитни захтјев одбијен, јер није предат њему као предсједавајућем општинског парламента.

Девастирана амбуланта у Сувом Долу

Девастирана амбуланта у Сувом Долу

Угљанин је тада навео да неки услови, тражени у новом захтјеву, нису испуњени, додајући да ће за неколико дана одговорити на покретање петиције за смјену Атића.

"Уважен је њихов захтјев, како је и сачињен по административном упутству. Имам рок од пет дана и можда ћу чак и одбити овакву врсту захтјева јер пише да нису задовољни услугама које пружа општина. Тај дио нису хтјели да уклоне", рекао је Угљанин.

Градоначелник сјеверног дијела Косовске Митровице Ердан Атић изабран је на локалним изборима одржаним 23. априла које су Срби бојкотовали.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)