Kina

Oglasio se Peking o dostavljanju raketnog sistema Srbiji

  • Izvor: Agencije
  • 11.04.2022. 13:45

Portparol ministarstva spoljnih poslova Kine rekao je danas da su vojni avioni iz te zemlje koji su sletjeli u Beograd dopremili "redovnu vojnu isporuku Srbiji".

Džao Liđijan je istakao da se tom isporukom ne cilja nijedna treća strana i da "nema nikakve veze sa trenutnom situacijom", ne iznoseći više detalja, prenosi Asošiejted pres.

Ta američka agencija juče je javila da je Srbija dobila sofisticirani kineski protivavionski raketni sistem u, kako navodi, tajnoj operaciji koja se odigrala tokom vikenda.

Pozivajući se na medije i vojne eksperte, AP navodi da je šest kineskih vojnih transportnih aviona Y-20 sletjelo u Beograd u subotu, noseći raketni sistem zemlja-vazduh HQ-22 za srpsku vojsku.

Američka agencija je dodala da eksperti isporuku oružja preko najmanje dvije članice NATO, Turske i Bugarske vide kao demonstraciju rastuće kineske moći u svijetu.

Kineski raketni sistem se mahom poredi sa američkim Patriotom ili ruskim S-300 sitemima, iako ima kraći domet nego S-300.

Srbija će biti prva zemlja u Evropi u posjedu kineskih projektila, dodaje se u tekstu AP.

Tagovi:
  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program