Advokat

Petronijević: Obnova međunarodnog prava jedina alternativa svjetskom ratu

  • Izvor: SRNA
  • 20.03.2024. 22:07

Advokat Goran Petronijević izrazio je uvjerenje da će parlamenti Srbije i Republike Srpske podržati inicijativu deputata ruske državne Dume i Savjeta Federacije o pozivanju na međunarodno-pravnu i moralnu odgovornost država NATO-a za agresiju protiv Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine.

Petronijević je istakao da je obnova međunarodnog prava jedina alternativa svjetskom ratu, te naglasio da Rusija predlaže pomoć u borbi za pravdu srpskog naroda.

- Svjetski hegemon je preko noći pravo zamijenio pravilima, odnosno zahtjevao je da mu se povinuje pravo najjačeg. Kada pravila koja je uveo hegemon više ne odgovaraju njegovim interesima, on ih mijenja u hodu - rekao je Petronijević za "Rusku gazetu".

On je dodao da je to postao razlog za potpuno uništenje međunarodnog prava.

Ukazao je da su kontroverzne i problematične odluke koje je donio Međunarodni tribunal za bivšu Jugoslaviju, posebno one koje se odnose na Srbe.

- Postojala je otvorena diskriminacija Srba. Nama je su nametali ulogu krivca - naveo je Petronijević, dodajući da je to bilo predviđeno po zamisli Njemačke, Vatikana i SAD.

U Ambasadi Srbije u Mosvki danas je održan skup povodom 25 godina od NATO bombardovanja SRJ u okviru kojeg je promovisana knjiga na ruskom jeziku Gorana Petronijevića pod nazivom "NATO na sudu istorije".

Pratite nas i putem Vibera

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina