Адвокат

Петронијевић: Обнова међународног права једина алтернатива свјетском рату

  • Извор: СРНА
  • 20.03.2024. 22:07

Адвокат Горан Петронијевић изразио је увјерење да ће парламенти Србије и Републике Српске подржати иницијативу депутата руске државне Думе и Савјета Федерације о позивању на међународно-правну и моралну одговорност држава НАТО-а за агресију против Савезне Републике Југославије 1999. године.

Петронијевић је истакао да је обнова међународног права једина алтернатива свјетском рату, те нагласио да Русија предлаже помоћ у борби за правду српског народа.

- Свјетски хегемон је преко ноћи право замијенио правилима, односно захтјевао је да му се повинује право најјачег. Када правила која је увео хегемон више не одговарају његовим интересима, он их мијења у ходу - рекао је Петронијевић за "Руску газету".

Он је додао да је то постао разлог за потпуно уништење међународног права.

Указао је да су контроверзне и проблематичне одлуке које је донио Међународни трибунал за бившу Југославију, посебно оне које се односе на Србе.

- Постојала је отворена дискриминација Срба. Нама је су наметали улогу кривца - навео је Петронијевић, додајући да је то било предвиђено по замисли Њемачке, Ватикана и САД.

У Амбасади Србије у Мосвки данас је одржан скуп поводом 25 година од НАТО бомбардовања СРЈ у оквиру којег је промовисана књига на руском језику Горана Петронијевића под називом "НАТО на суду историје".

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм