Nevrijeme

Poplavljen Beograd, havarija u Šidu

  • Izvor: B92
  • 25.09.2023. 08:31

Širom Srbije sinoć je pala velika količina kiše. Kiša je paralisala saobraćaj i izazvala poplave i u mnogim beogradskim naseljima.

U Beogradu za četiri sata palo 40 litara kiše po metru kvadratnom. Na području Šida bez struje više od 10.000 mjernih mjesta.

Prošle noći bilo je pljuskova u Šumadiji, Sremu, Banatu, Pomoravlju i na istoku zemlje.

Sektor za vanredne situacije intervenisao je tokom noći jedanaest puta na otklanjanju posledica nevremena.

Izvršni direktor za prenos električne energije u ЕMS-u Branko Đorđević za RTS je rekao da na području Šida nisu svi dobili struju iz agregata, i da sada više od 10.000 mjernih mjesta, odnosno brojila, nema napajanje.

Napominjući da su u nevremenu oborena tri dalekovodna stuba na jednom dalekovodu, a ne tri dalekovoda, kaže da očekuje da nadležni popodne ili u večernjim satima podignu havarijske stubove i da Šid dobije visoki napon, poslije čega bi ekipe Еlektrodistribucije manipulisale niskonaponkom mrežom.

Beograd poplavljen

Kako se vidi na snimcima objavljenim na društvenim mrežama, na Banovom Brdu u Požeškoj ulici je bilo najkritičnije. Ulice su poplavljene, izvire voda iz šahta, a vodena bujica je nosila sve pred sobom.

Na dijelovima auto-puta kod Autokomande nije bila ništa bolja situacija.

U pojedinim dijelovima prijestonice su automobili doslovno bili zarobljeni u vodi, a tramvaji na Banovom Brdu i u Bulevaru kralja Aleksandra nisu išli zbog velike količine vode.

Ulica Vojvode Vlahovića kod okretnice autobusa koji saobraća na liniji 26 se pretvorila u rijeku, piše B92.


Pratite nas i putem Vibera