ATV

Невријеме

Поплављен Београд, хаварија у Шиду

  • Извор: Б92
  • 25.09.2023. 08:31

Широм Србије синоћ је пала велика количина кише. Киша је паралисала саобраћај и изазвала поплаве и у многим београдским насељима.

У Београду за четири сата пало 40 литара кише по метру квадратном. На подручју Шида без струје више од 10.000 мјерних мјеста.

Прошле ноћи било је пљускова у Шумадији, Срему, Банату, Поморављу и на истоку земље.

Сектор за ванредне ситуације интервенисао је током ноћи једанаест пута на отклањању последица невремена.

Извршни директор за пренос електричне енергије у ЕМС-у Бранко Ђорђевић за РТС је рекао да на подручју Шида нису сви добили струју из агрегата, и да сада више од 10.000 мјерних мјеста, односно бројила, нема напајање.

Напомињући да су у невремену оборена три далеководна стуба на једном далеководу, а не три далековода, каже да очекује да надлежни поподне или у вечерњим сатима подигну хаваријске стубове и да Шид добије високи напон, послије чега би екипе Електродистрибуције манипулисале нисконапонком мрежом.

Београд поплављен

Како се види на снимцима објављеним на друштвеним мрежама, на Бановом Брду у Пожешкој улици је било најкритичније. Улице су поплављене, извире вода из шахта, а водена бујица је носила све пред собом.

На дијеловима ауто-пута код Аутокоманде није била ништа боља ситуација.

У појединим дијеловима пријестонице су аутомобили дословно били заробљени у води, а трамваји на Бановом Брду и у Булевару краља Александра нису ишли због велике количине воде.

Улица Војводе Влаховића код окретнице аутобуса који саобраћа на линији 26 се претворила у ријеку, пише Б92.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: