Vlada usvojila odluku

Posao za stalno zdravstvenim radnicima i saradnicima koji su radili u vrijeme korone

  • Izvor: ATV
  • 14.11.2023. 14:19

Vlada Republike Srbije na današnjoj sjednici je usvojila da posao dobiju svi koji su radili na poslovima liječenja oboljelih od zarazne bolesti virus korona, saopšteno je iz Vlade Srbije.

"Vlada Srbije donijela je zaključak kojim je saglasna da se u radni odnos na neodređeno vrijeme prime zdravstveni radnici, saradnici i druga lica koja su koja su radila na poslovima liječenja oboljelih od zarazne bolesti kovid 19 ili na pratećim pomoćno-tehničkim poslovima u zdravstvenim ustanovama u javnoj svojini i privremenim objektima za smještaj i liječenje oboljelih od zarazne bolesti kovid 19“, navodi se u saopštenju.

Na sjednici je usvojen i Zaključak o dodjeli jednokratne novčane pomoći građanima kojima je izuzetno ugrožen životni standard, a koji žive na teritorijama gradova Kragujevac i Kraljevo i na teritorijama opština Batočina i Knić. Za ove namjene obezbijeđena su sredstva u iznosu od 15.350.000 dinara.

Članovi Vlade usvojili su Zaključak o usvajanju Plana harmonizacije viznog režima Republike Srbije sa viznim režimom Еvropske unije, što je jedna od obaveza naše zemlje na putu evropskih integracija.

Otvaranjem pregovora Srbija je dobila spisak aktivnosti koje će se dalje pratiti i od kojih će zavisiti tempo evropskih integracija, što, pored ostalog, predviđa i sprovođenje aktivnosti na jačanju administrativnih i institucionalnih kapaciteta, kao i obezbjeđivanje tehničke i administrativne podrške koja je neophodna za primjenu usklađenog viznog režima.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: