Влада усвојила одлуку

Посао за стално здравственим радницима и сарадницима који су радили у вријеме короне

  • Извор: АТВ
  • 14.11.2023. 14:19

Влада Републике Србије на данашњој сједници је усвојила да посао добију сви који су радили на пословима лијечења обољелих од заразне болести вирус корона, саопштено је из Владе Србије.

"Влада Србије донијела је закључак којим је сагласна да се у радни однос на неодређено вријеме приме здравствени радници, сарадници и друга лица која су која су радила на пословима лијечења обољелих од заразне болести ковид 19 или на пратећим помоћно-техничким пословима у здравственим установама у јавној својини и привременим објектима за смјештај и лијечење обољелих од заразне болести ковид 19“, наводи се у саопштењу.

На сједници је усвојен и Закључак о додјели једнократне новчане помоћи грађанима којима је изузетно угрожен животни стандард, а који живе на територијама градова Крагујевац и Краљево и на територијама општина Баточина и Кнић. За ове намјене обезбијеђена су средства у износу од 15.350.000 динара.

Чланови Владе усвојили су Закључак о усвајању Плана хармонизације визног режима Републике Србије са визним режимом Европске уније, што је једна од обавеза наше земље на путу европских интеграција.

Отварањем преговора Србија је добила списак активности које ћe се даље пратити и од којих ћe зависити темпо европских интеграција, што, поред осталог, предвиђа и спровођење активности на јачању административних и институционалних капацитета, као и обезбјеђивање техничке и административне подршке која је неопходна за примјену усклађеног визног режима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм