Beograd

Protest liste "Srbija protiv nasilja"

  • Izvor: ATV
  • 19.12.2023. 19:12

Beograđani, predvođeni liderima liste “Srbija protiv nasilja” svoje nezadovoljstvo usmjerili su na Izbornu Komisiju Srbije – RIK.

Tvrde da su pokradeni. Traže ponavljanje izbora.  

"Imamo primjer da ministar Policije druge države glasa na lokalnim izborima u Beogradu. Došli smo da predamo sve svoje dokaze koje imamo, ima ih još, imamo stotine i stotine primjedbi, i to su prigovori. I ono što možemo da kažemo da ćemo kao narodni poslanici ovdje ostati a kolega Miroslav Aleksić i ja ovdje ostajemo na duže vrijeme i započinjemo štrajk glađu", rekla je Marinika Tepić, nosilac Liste "Srbija protiv nasilja".

"Ja postim ovaj post i postiću na vodi u narednim danima, strožije s obzirom da sutra slavim Svetog Nikolu prosto moram da vodim računa i o tome", kaže Miroslav Aleksić, "Srbija protiv nasilja".

O štrajku glađu nije baš bilo jedinstva ali jeste oko poziva okupljenim građanima da spriječe održavanje sjednice RIK-a. Sjednica je kasnila  ali dok su ispred zgrade skandirali, članovi su potvrdili preliminarne rezultate. Potvrdili su i da su pronađeni noževi, palice i motke.

"Večeras je fizički napadnut direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević i njegovi saradnici zatim je napadnuto više članova RIK-a, čak su napadnuti i kandidati narodne liste SPN", rekao je Vladimir Dimitrijević, predsjednik RIK-a.

Dimitrijević je primio, kaže, članove opozicije i objasnio da RIK nije organ za sprovođenje izbora u Beogradu- već gradska Izborna Komisija tj. GIK. RIK nije ni drugostepeni organ za GIK – to je viši sud u Beogradu. RIK ne može ni da raspiše ni da sprovede  nove beogradske izbore - pa nije najjasnije zašto je njih opozicija izabrala kao metu protesta.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Dokumentarni program

    ''Dokumentarni program

  • 13:10 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.