Serž Bramerc

Radeta i Jojić će morati da se pojave pred sudom

  • 28.10.2018. 11:57

Glavni tužilac Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Serž Bramerc izjavio je da će članovi Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta i Petar Jojić morati da se pojave pred sudom zbog optužbi za nepoštovanje Haškog tribunala.

"Ono što uvijek kažemo je da to pitanje neće nestati - oni će morati da se pojave pred sudijama u vezi sa navodnim zločinima koje su počinili. Ja mislim da postoji puno dobrih razloga zašto bi ovaj postupak trebalo da ostane u Hagu i da je je situacija kao pre dvije godine, kada je Tribunal još funkcionisao, ne bi bilo sumnje da bi se ovaj proces vodio u Hagu", rekao je Bramerc za televiziju N1. 

On je naveo da se čeka odluka po žalbi nezavisnog tužioca protiv odluke Mehanizma da se ovaj slučaj prebaci srpskom pravosuđu, napominjući da o tom slučaju nije razgovarao sa srpskim zvaničnicima. 

"Ukoliko, ipak, na kraju ovaj slučaj bude prebačen u Beograd, pažljivo ćemo pratiti kako se u njemu postupa. Ali, da sačekamo odluku, pa ćemo vidjeti", rekao je Bramerc. 

Haški tribunal u decembru 2015. optužio je Vjericu Radetu i Petra Jojića, kao i Jovu Ostojića, koji je u međuvremenu preminuo, za zastrašivanje svjedoka u postupku protiv lidera radikala Vojislava Šešelja.

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Priča o ozloglašenom narko bosu, jednom od najopasnijih i krvoločnijih mafijaša.

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:45 Noćni program

    Noćni program