Serž Bramerc

Radeta i Јojić će morati da se pojave pred sudom

  • 28.10.2018. 11:57

Glavni tužilac Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Serž Bramerc izjavio je da će članovi Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta i Petar Јojić morati da se pojave pred sudom zbog optužbi za nepoštovanje Haškog tribunala.

"Ono što uvijek kažemo je da to pitanje neće nestati - oni će morati da se pojave pred sudijama u vezi sa navodnim zločinima koje su počinili. Јa mislim da postoji puno dobrih razloga zašto bi ovaj postupak trebalo da ostane u Hagu i da je je situacija kao pre dvije godine, kada je Tribunal još funkcionisao, ne bi bilo sumnje da bi se ovaj proces vodio u Hagu", rekao je Bramerc za televiziju N1. 

On je naveo da se čeka odluka po žalbi nezavisnog tužioca protiv odluke Mehanizma da se ovaj slučaj prebaci srpskom pravosuđu, napominjući da o tom slučaju nije razgovarao sa srpskim zvaničnicima. 

"Ukoliko, ipak, na kraju ovaj slučaj bude prebačen u Beograd, pažljivo ćemo pratiti kako se u njemu postupa. Ali, da sačekamo odluku, pa ćemo vidjeti", rekao je Bramerc. 

Haški tribunal u decembru 2015. optužio je Vjericu Radetu i Petra Јojića, kao i Јovu Ostojića, koji je u međuvremenu preminuo, za zastrašivanje svjedoka u postupku protiv lidera radikala Vojislava Šešelja.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)