Uhapšeni u Goraždevcu

Radnici ''Pošte Srbije'' pušteni na slobodu, novac im oduzet

  • Izvor: SRNA
  • 03.02.2024. 19:32

Radnici "Pošte Srbije" koji su uhapšeni jutros u Goraždevcu, pušteni su na slobodu, dok im je vozilo konfiskovano, kao i novac namijenjen za isplatu penzija.

Policija je prvo privela vozača čiji su inicijali V.M. i njegovog pratioca V.P., a potom je i od upravnice pošte u Goraždevcu zatraženo da pođe u stanicu i da izjavu. Oni su pušteni nakon višečasovnog zadržavanja u policiji.

Iz policije samoproglašenog Kosova saopšteno je da je u selu Goraždevac zaplijenjeno 4.000.000 dinara (oko 34.000 evra) i četiri vreće sa pismima u vozilu "Pošte Srbije" i da su tri osobe saslušane po nalogu tužioca kao svjedoci, nakon čega su puštene.

U saopštenju se navodi da je novac zadržan i da će o daljem postupku u ponedjeljak, 5. februara, odlučiti Centralna banka samoproglašenog Kosova.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je jutros da je "akcija Kurtijeve policije sprovedena kako bi bila onemogućena isplata penzija žiteljima srpske enklave u Goraždevcu, a sa jasnim ciljem da se srpskom narodu onemogući opstanak na vekovnim ognjištima".

Milojević je nakon privođenja izjavio da je današnje maltretiranje i privođenje radnika "Pošte" u Goraždevcu nedopustivo i da ne postoji nijedno krivično djelo koje su počinili.

On je pozvao međunarodnu zajednicu da sa riječi pređe na djela.

Milojević je podsjetio da je ovom privođenju prethodilo demoliranje i pljačkanje poslovne jedinice "Pošte" u Ugljaru kod Kosova Polja.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Еmisija: Priča se (R)

    '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

  • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:35 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.