Kosovo i Metohija

Raseljeni Srbi blokirali put kod Rudara: Protesti sve do okončanja terora

  • Izvor: Agencije
  • 05.02.2024. 13:16

Raseljeni Srbi sa Kosova i Metohije blokirali su puteve kod mesta Rudare, na pola puta između administrativnog prelaza Merdare i Prokuplja. Na taj potez su se odlučili zbog, kako su saopštili, terora i zuluma politike Aljbina Kurtija prema srpskom narodu na Kosmetu.

Iako je bilo najavljeno da će blokada biti samo za vozila koja voze Albanci, mediji javljaju da je put blokiran u oba smjera, prenosi RT Balkan.

Pred početak najavljenog tročasovnog protesta raseljenih Srba, MUP takozvanog Kosova pozvao je putnike da za to vrijeme koristi druge prelaze. 

Prvi pacijent primio vakcinu protiv raka

Prvi pacijent primio vakcinu protiv raka

"Obavještavaju se svi građani koji planiraju da putuju preko graničnog prelaza Merdare da su za danas najavljeni protesti i blokade puteva u srpskom dijelu zemlje od 12 do 15 časova. Preporučujemo da za saobraćaj koristite druge granične prelaze", saopštio je prištinski Centar za upravljanje graničnim prelazima, a prenio "Kosev".

Najavljeno je i da će ovaj protest biti organizovan svakog ponedeljka u trajanju od tri sata, do okončanja "svakodnevnog terora nad narodom Kosova i Metohije".

"Teror koji preživljava srpski i ostali nealbanski narod postao je nepodnošljiv i vrlo blizu sukoba sa nesagledivim posljedicama", navedeno je u saopštenju Udruženja raseljenih Srba, okupljenih oko Inicijativnog odbora Srba iz Podujeva i sa Kosova i Metohije.

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.