Косово и Метохија

Расељени Срби блокирали пут код Рудара: Протести све до окончања терора

  • Извор: Агенције
  • 05.02.2024. 13:16

Расељени Срби са Косова и Метохије блокирали су путеве код места Рударе, на пола пута између административног прелаза Мердаре и Прокупља. На тај потез су се одлучили због, како су саопштили, терора и зулума политике Аљбина Куртија према српском народу на Космету.

Иако је било најављено да ће блокада бити само за возила која возе Албанци, медији јављају да је пут блокиран у оба смјера, преноси РТ Балкан.

Пред почетак најављеног трочасовног протеста расељених Срба, МУП такозваног Косова позвао је путнике да за то вријеме користи друге прелазе. 

Први пацијент примио вакцину против рака

Први пацијент примио вакцину против рака

"Обавјештавају се сви грађани који планирају да путују преко граничног прелаза Мердаре да су за данас најављени протести и блокаде путева у српском дијелу земље од 12 до 15 часова. Препоручујемо да за саобраћај користите друге граничне прелазе", саопштио је приштински Центар за управљање граничним прелазима, а пренио "Косев".

Најављено је и да ће овај протест бити организован сваког понедељка у трајању од три сата, до окончања "свакодневног терора над народом Косова и Метохије".

"Терор који преживљава српски и остали неалбански народ постао је неподношљив и врло близу сукоба са несагледивим посљедицама", наведено је у саопштењу Удружења расељених Срба, окупљених око Иницијативног одбора Срба из Подујева и са Косова и Метохије.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.