Lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane"

Šapić: Vlast u Beogradu se neće moći formirati bez Nestorovića

  • Izvor: ATV
  • 18.12.2023. 00:28

Lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" ostvarila je ubjedljivu pobjedu na izborima u Beogradu, međutim, bez podrške pojedinih stranaka neće moći da formiraju vlast u najvećem gradu Srbije.

Doskorašnji gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić napominje da se beogradska vlast neće moći formirati bez liste "Mi" Branimira Nestorovića.

"Godinu dana slušamo da je Beograd njihov i da je izgubljen i da tu nemamo šta da tražimo. Mi u Beogradu opet pobjeđujemo. U tom istom Beogradu na veću izlaznost uzeli smo više glasova nego prije godinu dana. Što se mene tiče, neka nas svaki put ovako pobjeđuju u Beogradu. Činjenica je da neće biti formiranja beogradske vlasti bez Nestorovića. To je čovjek sa kojim su se najviše sprdali iz SPN. Sada će reći da on možda i nije loš pedijatar i da je u pitanju sa koronom. Na stranu potpuno suprotni nacionalni stavovi, ali pokazaće vrijeme. Spremni smo da razgovaramo sa njima i mislimo da ne bi trebalo biti većih prepreka ako budu raspoloženi. Ako ne budu raspoloženi, šta da se radi, ići ćemo ponovo na izbora. Hvala svim Beograđanima. Ovo su bili vrijednosni izbori koji treba da opredijele kako će Srbija da izgleda i gdje treba da ide", rekao je Šapić.

Na osnovu stratuma koji je 59 odsto, rezultati kažu da smo mi između 37-39 procenata, da je SPN oko 31 odsto. Procjene su da može da ide gore i dole do 4 odsto. Treća je koalicija Nada, četvrti je Nestorović i posljednji je SPS.

"Kada se pretvori u mandate mi smo 48-49, SPN 42-43, Nada je 7, Nestorović 6, SPS 6", rekao je Šapić.




Pratite nas i putem Vibera