Lider radikala

Šešelj: Ne pada mi na pamet da uništavam svoje knjige

  • Izvor: Novosti.rs
  • 29.09.2023. 12:00

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u pravu kada kaže da je nova haška optužnica još jedan vid pritiska na Srbiju, usred novih tenzija na Kosovu i Metohiji.

Lider radikala je rekao da nije iznenađen novom haškom optužnicom protiv njega, da je nije još pročitao jer je nije dobio, ali da zna šta stoji u njoj. Kako je naveo, optužen je za nepoštovanje suda zbog "objavljivanja povjerljivih dokumenata i podataka o lažnim zaštićenim svjedocima".

Šešelj: Odazvaću se pozivu Haga, ako sud bude preseljen u Avganistan

Šešelj: Odazvaću se pozivu Haga, ako sud bude preseljen u Avganistan

- Oni su već nekoliko godina vodili istragu i neprekidno podnosili zahtjeve i meni i Ministarstvu pravde, da se sve moje knjige koje su na spisku od 50 naslova zaplijene i unište. Meni ne pada na pamet da svoje knjige uništavam - naglasio je Šešelj i dodao da je prošle godine saslušan mali broj njegovih saradnika iz stranke koji su takođe radili na knjigama.

Istakao je da je po zakonu Srbije isporuka Haškom tribunalu nemoguća jer je svojevremeno SRJ usvojila zakon da se mogu izručivati srpski državljani samo ako su optuženi za najteža krivična dela koja se sude po međunarodnom javnom pravu.

Stigla nova optužnica protiv Šešelja iz Haga

Stigla nova optužnica protiv Šešelja iz Haga

- Već su jednom to razmatrali u specijalnom sudu i odbačen je zahtev u pogledu Verice Radete, Petra Jojića i Jove Ostojića. Oni su i dalje optuženi i za njima je još uvek raspisana crvena Interpolova poternica - podseća predsednik SRS.

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.