Лидер радикала

Шешељ: Не пада ми на памет да уништавам своје књиге

  • Извор: Новости.рс
  • 29.09.2023. 12:00

Предсједник Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је данас да је предсједник Србије Александар Вучић у праву када каже да је нова хашка оптужница још један вид притиска на Србију, усред нових тензија на Косову и Метохији.

Лидер радикала је рекао да није изненађен новом хашком оптужницом против њега, да је није још прочитао јер је није добио, али да зна шта стоји у њој. Како је навео, оптужен је за непоштовање суда због "објављивања повјерљивих докумената и података о лажним заштићеним свједоцима".

Шешељ: Одазваћу се позиву Хага, ако суд буде пресељен у Авганистан

Шешељ: Одазваћу се позиву Хага, ако суд буде пресељен у Авганистан

- Они су већ неколико година водили истрагу и непрекидно подносили захтјеве и мени и Министарству правде, да се све моје књиге које су на списку од 50 наслова заплијене и униште. Мени не пада на памет да своје књиге уништавам - нагласио је Шешељ и додао да је прошле године саслушан мали број његових сарадника из странке који су такође радили на књигама.

Истакао је да је по закону Србије испорука Хашком трибуналу немогућа јер је својевремено СРЈ усвојила закон да се могу изручивати српски држављани само ако су оптужени за најтежа кривична дела која се суде по међународном јавном праву.

Стигла нова оптужница против Шешеља из Хага

Стигла нова оптужница против Шешеља из Хага

- Већ су једном то разматрали у специјалном суду и одбачен је захтев у погледу Верице Радете, Петра Јојића и Јове Остојића. Они су и даље оптужени и за њима је још увек расписана црвена Интерполова потерница - подсећа председник СРС.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.