Poslanik Srpske liste

Simić: Priština priprema zakon sličan crnogorskom

  • 29.12.2019. 10:47

Poslanik Srpske liste i novi potpredsjednik Skupštine samoproglašenog Kosova i Metohije Slavko Simić izrazio je bojazan da bi Priština mogla da donese zakon o vjerskim zajednicama sličan crnogorskom.

"U Prištini je u pripremi zakon drugačijeg naziva, ali suštinski isti kao crnogorski i tu je u pitanju, možda, otimačina imovine Srpske pravoslavne crkve (SPC) i svega onoga što je pravoslavno", rekao je Simić za TV "Pink".

On je istakao da je srpski narod na Kosovu i Metohiji zabrinut zbog donošenja Zakona o vjeroispovijesti u Crnoj Gori koji bi mogao da se prepiše i u južnoj srpskoj pokrajini.

Simić je pozvao vlasti u Crnoj Gori da vode dijalog sa SPC i pokažu da nije na djelu "sinhronizovano otimanje imovine SPC".

On je poručio da Srpsku listu ne interesuje ko će biti budući premijer, predsjednik parlamenta ili predsjednik u Prištini, već im je u interesu da Albanci poštuju zagarantovana prava srpskog naroda i ono što im po ustavu i zakonima pripada u institucijama.

Simić je upozorio da Albanci na sve moguće načine pokušavaju politički da limitiraju Srpsku listu i oduzmu svako političko institucionalno pravo koje im pripada u prištinskim institucijama.

On je najavio da će predstavnici srpskog naroda na Kosmetu i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić na sutrašnjem sastanku u Beogradu analizirati političku situacija nakon izbora, te razgovarati o situacija u pokrajini, te realizovanim i budućim projektima.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?