MUP Srbije

Stanić: Skup pred RTS-om neprijavljen

  • 13.12.2019. 14:31

Načelnik Policijske uprave grada Beograda Milan Stanić izjavio je da prilikom prijavljivanja današnjeg okupljanja dijela opozicije pred zgradom RTS-a organizatori nisu ispoštovali zakon, pa se skup smatra neprijavljenim.

On je naveo da je predsjednik Izvršnog odbora Pokreta za preokret Milorad Bjedov u srijedu, 11. decembra, podnio prijavu Policijskoj stanici Palilula za današnje javno okupljanje pristalica Saveza za Srbiju (SZS), ali da je policija istog dana obavijestila kontakt osobu da je prijava neblagovremena, nekompletna i nije podnesena u zakonom propisanom roku.

"S tim u vezi, skup se ne smatra prijavljenim", naveo je Stanić, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pristalice SZS od podne su se počeli okupljati ispred ulaza u zgradu RTS.

Organizatori blokade dijele pamflete sa porukom "RTS blokira istinu, mi blokiramo RTS". Oni smatraju da je RTS dužan da "otvori vrata za istinu o brojnim aferama".

Najavu okupljanja osudili su rukovodstvo RTS-a i novinarska udruženja, dok je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da garantuje da niko neće biti ugrožen, te da će država postupiti u skladu sa zakonom. 
 

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.