Stavljanje Beograda u karantin biće krajnja mjera

  • 26.03.2020. 21:08

Odluka o stavljanju Beograda u karantin nije donesena, i to je samo krajnja mjera, rekao je zamjenik gradonačelnika Goran Vesić.

"To zavisi samo od nas, Beograđana. Ukoliko se budemo pridržavali svih mjera Vlade Srbije i uputstava epidemiologa takve mjere neće biti", rekao je Vesić za TV Pink.

Prema njegovim riječima, ukoliko takva odluka bude donesena sigurno će biti realizovana kao i sve drugo što je naredila Vlada Srbije.

"Stavljanje u karantin jednog grada, pogotovo od dva miliona stanovnika, veoma je opsežna operacija u kojoj ne može da učestvuje samo lokalna samouprava, već će to učiniti i Vojska i policija", naveo je Vesić, dodajući da je to operacija koja zahtijeva veliki broj ljudi.

On je poručio da Beograd kao najveće žarište treba da poštuje sva uputstva koja daju epidemiolozi i Vlada Srbije.

"U tom slučaju se nadam da ćemo izbjeći scenario u kojem će cijeli grad biti u karantinu. Ukoliko to bude moralo da bude sprovedeno kako bi se sačuvali životi ljudi, to će biti učinjeno. Najvažnije je da spasemo ljudske živote", istakao je Vesić.

  • 12:55 Еmisija: Dosije (R)

    U novoj sezoni otvaramo slučajeve ubistva koja su potresla region, pričamo o nekažnjenim ratnim zločinima, koji čekaju pravdu, portretišemo heroje našeg i prošlog vremena, donosimo velike priče 'malih' ljudi, govorimo otvoreno o teškim temama.

  • 13:30 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    ''Kroz objektiv kamere vođeni avanturistom, putopiscem i simpatičnim pustolovom Robertom Dacešinom zavirićemo u najzabačenije dijelove svijeta.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.