Snježni nanosi

Tri automobila bila zarobljena u smetovima na Goliji

  • Izvor: SRNA
  • 04.02.2023. 19:37

Tri automobila ostala su zarobljena u smetu na putu Preko Brdo - Odvraćenica na Goliji gdje su se formirali snježni nanosi visoki i po nekoliko metara. Oni su nakon nekog vremena odblokirani.

"Skijaši koji su u tri automobila bili zavijani na putu Preko Brdo - Odvraćenica na Goliji odblokirani su", rekao je predsjednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

Snijeg od podneva pada na čitavom području opštine Ivanjica praćen jakim vjetrom, a u planinskom području ima ga i do pola metra.

Mitrović je ranije rekao da su u smetu ostali zarobljeni skijaši koji nisu pratili obavještenja nadležnih o kretanju na toj dionici puta ka Novom Pazaru.

"Zimska služba je krenula ka njima kako bi pročistili put i sproveli ih na bezbedno. Mehanizacija je do Odvraćenica očistila put jednom, ali je nakon toga to bilo nemoguće ponoviti jer su formirani veliki snežni nanosi visoki i po nekoliko metara", rekao je Mitrović.

Osim situacije na Goliji, u ostalim ivanjičkim planinskim selima stanje je pod kontrolom i za sada nema odsječenih sela, prenosi Tanjug.

Snabdijevanje električnom energijom za sada se odvija bez problema, a sve raspoložive putarske ekipe su na terenu.

Tagovi: