Snježni nanosi

Tri automobila bila zarobljena u smetovima na Goliji

 • Izvor: Srna
 • 04.02.2023.19:37

Tri automobila ostala su zarobljena u smetu na putu Preko Brdo - Odvraćenica na Goliji gdje su se formirali snježni nanosi visoki i po nekoliko metara. Oni su nakon nekog vremena odblokirani.

"Skijaši koji su u tri automobila bili zavijani na putu Preko Brdo - Odvraćenica na Goliji odblokirani su", rekao je predsjednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

Snijeg od podneva pada na čitavom području opštine Ivanjica praćen jakim vjetrom, a u planinskom području ima ga i do pola metra.

Mitrović je ranije rekao da su u smetu ostali zarobljeni skijaši koji nisu pratili obavještenja nadležnih o kretanju na toj dionici puta ka Novom Pazaru.

"Zimska služba je krenula ka njima kako bi pročistili put i sproveli ih na bezbedno. Mehanizacija je do Odvraćenica očistila put jednom, ali je nakon toga to bilo nemoguće ponoviti jer su formirani veliki snežni nanosi visoki i po nekoliko metara", rekao je Mitrović.

Osim situacije na Goliji, u ostalim ivanjičkim planinskim selima stanje je pod kontrolom i za sada nema odsječenih sela, prenosi Tanjug.

Snabdijevanje električnom energijom za sada se odvija bez problema, a sve raspoložive putarske ekipe su na terenu.

Tagovi:
 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Metar moga sela

  Marin Marinković, dugogodišnji urednik i TV lice, poći će putevima sela u cijeloj Republici Srpskoj, zavirti u domove vrijednih domaćina, otkriti tradiciju i pustiti glas naroda da opiše svoj život i rodnu grudu.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.